agequodagis

Alla inlägg under november 2010

Av agequodagis - 22 november 2010 20:49

Jaha så var d måndag igen då... känns som d bara är typ måndag fredag jämt... myskogert!


Idag jobbade ja från 8-18.... nice... fast kändes många gånger som ögonen gick i kors... sen hem och äta middag och så snabbt skynda sig till stallet! där hjälpt N och S mig att skruva i broddar på Lokisen så imorn kanske vi hinner göra ngt motionsaktigt om ja stressar från jobbet så ja e tillbaka till föräldramötet.


Idag efter stallet var ja supersugen på glögg så var in via kantis och  handlade det och när ja kom hem råkade ja klantigt nog dunsa kassen i golvet vilket resulterade i att den kracha... och glögg över hela golvet. Fick tvätta golvet tre gånger innan d sluta kladda, usch!


Ja, ja ha ett bra slut på måndagskvällen!

Ciao!

Av agequodagis - 21 november 2010 20:19

Nu kan ja berätta va ja gjort i helgen! nu är d int längre ngn viss M som kan tjuvkika... har vart i Uppsala, på Ms möhippa! Så nice helg!


Vi åkte på fredagkväll till U, sov över hos Ms syster och vaknade lördagmorgon vid 7, åkte vidare för att fixa före M skulle komma.


Dagen d:

Champaignefrukost hos H, massa gott och paketöppnande, M skulle gissa vem som köpt vilket paket

Packande

Smyckestillverkningskurs på Korall.se - roligt! sedan tillverka egna smycken, superroligt och trevlig. Vi passade samtidig på att fika och dricka lite vin :)

Lasergame - så roligt och oj vilket adrenalinpåslag!!

Norrländsk bastu + brudbastu + bad i kallt kar + snörullning (ngt jag aldrig gjort förr...) + cider på fyrishov! fixade oss för kvällen

Middag på Plock, riktigt god mat och trevlig middag

Kvällen slutade på Flustret.


En riktigt nice dag och M verkade supernöjd! roligt hade vi och mycket hann vi med!


Idag blev d mysfrukost för oss som invaderat Ms hem, dvs jag, L, S och S :) Sedan buss-båt-buss hem till ön!


Rolig men intensiv helg i svealandet med andra ord!

oj vad många "roligt" ord det blev... men det stämmer ju så överens med denna helg!


Nu en vecka jobb.. sen lilla jul! myyys vill redan börja julpynta och sjunga julsånger! dock vill jag INTE skruva i broddar i Lokisen... på tal om L, imorn får ja äntligen pussa på honom igen, två dagar utan honom är mycket... ;)

Ciao!

Av agequodagis - 18 november 2010 21:41

imorgon har barnen dagsverke, eller i alla fall åk 7-9. Så int så mycket barn i skolan med andra ord...ovanligt brukar det kännas. Det är även sista dagen innan helg! sköönt! har vart väldigt mycket denna vecka.


Idag hann jag mocka snabbt och sedan var d dags för föreläsning på KHS, Caroline Rutberg som är med i svenska landslaget för funktionshindrade i dressyr var här på Åland och föreläste. Riktigt intressant var det. Man kan göra såå himla mycket bara med hjälp av viljan att vilja åstadkomma ngt med sitt liv. Detta trots att man inte har några armar eller andra skador. Vi såg bland annat en film från Em i dressyr för funktionshindrade, så häftigt att t.ex kunna linda benen med hjälp av fötterna, skala räkor med hjälp av dem eller rida en häst i form utan armar, väldigt häftigt och man blir mäkta imponerad.


Caroline som var och föreläste idag har MS sen typ 19 år tillbaka och hon har ingen känsel i benen från knäna och neråt och ingen känsel i armarna från armbågen och neråt, skrämmande. Dock kan hon ändå gå. Och enda hjälpmedlen hon har när hon rider är öglor på tyglarna, gummiband i stigbyglarna så de hålls fast samt rider med ett eller två spön även på tävling. Ja intressant var det som sagt,synd bara att det var så få där och lyssnade.


Nä nu börjar d bli dags att fixa lite här hemma...

Ciao!

Av agequodagis - 17 november 2010 20:49

ja som rubriken säger, förkylningen vill INTE släppa taget, suck! och halsen gör ont ännu, blää! men nu ska ja sluta gnälla!


Blev en hästkväll idag! kom seent från jobbet, eller senare än va d va sagt att d sku bli så hade lite panik över att ja int sku hinna göra ngt med Lokisen. Men E var snäll och kom med och mockade så jag hann tömköra bästaste hästen! härla. Var dock vääldans hårt på banan men gick helt ok ändå, så bra!


Åkte sen snabbt via med E och så ut till Aftonsol. Red Fröken Fräken, tycker om den hästen ja! hon är såå fin att rida, känslig men riktigt trevlig! Solveig var riktigt på oss idag men berömde oss mycket och tyckte vi var ovanligt duktiga! yei!


Nu se bonde söker fru... sen soova! men stör ihjäl mig på att det inte händer ngt på Ann-Chatrins gård... hallå vilka menlösa pojkar, hå, hå!


Ciao!

Av agequodagis - 16 november 2010 20:44

Jaha den här dagen börjar bli avklarad den också... bara liite TV kvar... sen sooova!


Var såå trött på jobbet idag... skrev dock en att göra lista när eleverna läste tystläsning, på jobblistan blev det 28 punkter, lyckades göra tre idag, dock ganska långa punkter men ändå!


Var sen hem och åt, sparrissoppa samt mackor i grillen. Sen vidare till stallet för att motionera Lokisen. Vi var på uteritt i mörket med pannlampa. Blev alla gångarter och hade en pigg häst som int lyssna så mkt som han brukar, men han har ju vilat längre än på väldigt länge så att det är ju int så konstigt.


Just har jag druckit te, mitt favvo. Roibos röda, mums!


Ha d gött!

Ciao!

Av agequodagis - 15 november 2010 20:16

av november... heelt otroligt! att den här hösten går sååå snabbt!!


var och käkade middag till mor och far... busade med Ceasar och fick därmed dagens motion, sprang exakt 25 varv runt köket, matsalen, hallen, vardagsrummet (perfekt att springa i en cirkel runt dessa rum då man kommer igenom) med en sööt Ceasar bakefter.. gulle! Sen stallet...  blev ingen ridning idag heller, suck! ösregnade! nattmatade även de små söta pållarna.


Nu är vi då alltså tre hästar i stallet


Norrbacka Loke, tori häst och min lilla gris!

Köhls Sovuenir, welch och minst

Cheekys Island, amerikansk travare och svart.


Har en till häst som bokat plats och vill int den så står en annan häst på kö, så vi lär nog få full beläggning, kul!


Nu viila sig liiite... sen sooova!

Ciao!


Av agequodagis - 14 november 2010 20:59

jaaaa va ska ja säga...


Lördag:

stan med Mr, letade kläder till kvällen. hon sku ha klänning, hon hitta ingen. Jag som int sku ha ngt hittade en klänning (som ska sys om) och ett bälte och ett armband från Emmaus på halva priset... de ni!


vila lite


duscha + äta


stallet, vi fick ny häst, Cheeky. Nästan kopia av Petter, bara att mindre och sto... konstig känsa, står dessutom i Petters box. Gick väldigt lugnt till detta.


Byta om

Parta med tjejerna!!


(blev söndag....)


arken... hemma vid kvart i fyra


upp kl 07.00- pigg som en mört - not! men i alla fall piggare än va man sku kunna tro!


jobba på aftonsol 8-14, putsade 7 träns, mockade 12 boxkar och 6 spiltor + massa annat...


karrböle, mocka åt lokisen + GOSA!


snabbdusch


farsdagsmiddag hos mor och far.


kalas i H, A och T fyllde år. Trevligt! deras hund är väldans söt!


hamnade nu framför TV men borde gå och sooova, ligger ultraminus på sömnkontot!


Hoppas någe fler haft en bra helg!

Ciao!

Av agequodagis - 12 november 2010 21:34

Så var d fredag, äntligen! försöker utav bara attans bli kvitt mitt halsont och min förkylning, var bland annat till apoteket idag och köpte Finrexin och Strepsils... på order av mormor!


Var på middag hos mormor idag igen, ikväll blev det kyckling, ris och currysås, gott! Har även vart till stallet, C var med som sällskap! hon borstade Lokisen och jag mockade och sedan nattmatade vi. Slutligen blev d fika hemma hos mig. Så med andra ord en lugn fredag i att "försöka bli kvitt förkylningens" tecken! dock en trevlig fredagskväll, tack C!


Nu fortsätta trycka i mig strepsils och finrexin!

Ciao!

Presentation

Arkiv

Kategorier

Rosin II

  

Rosin II eller "Russin" som han kallas till vardags är en Estnisk häst som är född 2005. Han är rätt liten, just över ca 150. Russin har jag på foder så länge det passar. Han ägs av min sambos familj och min uppgift med honom är att dels banta ner honom och dels utbilda honom. Med Russin kommer jag att rida dressyr, hoppa, tömköra, nh träna, långtygla ch kanske köra om vi hittar en bra kärra.

Peter Beat

Peter Beat eller "Petteri "som han heter till vardags är född 2008 och är ett Amerikanskt varmblod. Petteri ägs av en bekant till mig och han rider jag så fort jag hinner. Syftet med det är att utbilda honom till en trevlig och bra familjehäst. Vi rider främst dressyr och ut.


Ovido - Quiz & Flashcards