agequodagis

Alla inlägg under oktober 2010

Av agequodagis - 14 oktober 2010 21:19

Så sköönt med lov! började dagen med ordentlig sovmorgon, till halv tolv!

Sen upp och frukost och så iväg ut till Djurvik med C. Där var vi ut på promenix med Soleiy och hennes föl Solweiy, blev även lite borstande och gos med de andra fölisarna i hagen. 


Sen for vi vidare till Karrböle för att dagmata Loke och Sovve.


I bilen igen och så vidare ut till S och hennes bebis N på fika, åt god rulltårta, drack te och snackade och sen var vi såklart ut och kollade på hepporna, Ajax, Shinsano och Blackie.


I bilen igen och så till sparis där jag handlade endast röda ljus... dags för jul snart jue!    


Sen hem och vända för att byta kläder och så iväg och träna - shake it blev det idag! riktigt roligt är d och massa "skaka rumpa" vilket gillar skarpt!


Var sen meningen ja sku rida men eftersom d råder STORM här på ön blev det bara mocka och sedan tog jag in hästarna, tyckte så synd om dem att d måste vara ute, N sku natta dem sen senare.


Har även hunnit vara några timmar hos mormor så dagen har vart fullspäckad och jag har hunnit me mycket trots att ja steg upp först halv tolv! borde dock ha städat och tvättat... men det finns ju en dag imorgon också   


Här är lite foton som ja tog på fölisarna idag... dock inte jättebra kvalitet...


Solweiy på promenad!

 

 

Mamma Soleiy

   


Mamma och dotter blir ompysslade

   


I hagen

   


Solweiys fölkompis - High loo

   


Pojkkompisen - Jan- Erik.

   


Jan- Erik var dock svår att fota... han ville helst äta upp min kamera istället för att vara med på bild...


Ja det var den här dagen d! Nice dag blev d!

Ciao!  

Av agequodagis - 13 oktober 2010 21:45

... glömde det där med rosorna i förra inlägget... Har ju alltid mammas bil när jag kör transport och då har ju hon min. I kväll när jag kom hem ringde hon och sade att hon glömt blommor i min bil och tyckte ja sku gå ut och hämta dem för att de int skulle frysa/torka över natten. Sen kom hon på att hon kunde köpa nya och att jag fick dem! så TACK mamma! dom var jätte fina! (rosa rosor) ibland har man tur!


Nä nu ska ja sluta och göra ngt annat istället... ciao!


  

Av agequodagis - 13 oktober 2010 21:34

Jaha, jobbet idag var världens segast, tänk att dagen före lov alltid går så fruktansvärt långsamt, kändes som om klockan aldrig skulle bli 3, 7 lektioner på raken är liiite mycket d, speciellt när man skall hålla dem. Sista lektionen mellan två och tre var dessutom provkustudiering...


nå sov efter jobbet (börjar bli som vanligt d...) sen hämta byta bil, äta lite middag iform av sparrissoppa  med räkor i. 


Drog till stallet och fixa lokisen sen vidare till med transporten till Aftonsol. Red lektion precis som vanligt men min heppa var extra duktig idag, gick som en klocka och gjorde nästan allt jag sa! Min   ! så stolt över HONOM och faktiskt lite mig själv också, jag gjorde ju jobbet! gick i superbra form både låg och hög, kunde lägga han hur jag ville! härligt att saker och ting fungerar ibland och ger utdelning!


Sen köra hem i kolsvarta mörkret, tycker absolut inte om att köra transport då det är mörkt! blää! Nattade hästarna, fick hjälp av far... han fixade maten efter mina  instruktioner och gav dem också, duktig pappa!


Nä nu se på bonde söker fru på tv 4 play, sen sova, är ju lov imorgon!   


Här får ni ett gammalt kort på mitt   

  


Ha d kanoners!

Ciao!

Av agequodagis - 12 oktober 2010 19:57

Jaha, idag igen! suck! jag suckar alltså om att ja sovit efter jobbet igen... 1h 15 min... suck! tur d e en dag kvar att jobba och sedan höstlov! jippiii!


Efter sovstunden åkte jag iväg på combat, var helt ok men gillar inte dagens instruktör någe mycket, hon peppar typ inget och kan typ int programmet, torsdagar e mycket bättre dagar att gå på combat, dock gillar jag att detta passet är 17-18, perfekt tid att träna på!


Efter träningen blev det middag, en tråkig sådan... havregrynsgröt och två ägg... jättekul - not men dock hälsosamt!


Har även hunnit till stallet, mockade, tvättade boxväggar (min jädra ponny har dålig mage IGEN!) och så passade jag samtidigt på att tvätta vattenkopp och krubba.


Nu sega lite innan läggdags! Förrästen här är ngn bild från söndagens hoppning, alla fotade av Elise.


          


Jaha d va det d...

Ciao!


Av agequodagis - 11 oktober 2010 19:28

1 en dag jobb avverkad, två kvar innan lov! jei va skööönt!

Har vart en trött dag idag... känner att jag vart sur, arg, bitter och innåtvänd men såklart får man ju int visa det utåt när man är lärare, pust så istället blir man uttröttad av att vara glad och lycklig fast man int e! och egentligen så e ja int arg eller ledsen eller så... bara en liten höstdepression kanske? ja vill ha soool, varmt och inget mörker! men man får nog vänta länge på d sku ja tro!


i vilket fall så sov ja typ över 1 timme när ja hade ätit middag... skööönt men svårt att stiga upp sen, men ja var duktig, ja kom mig upp och for på Cardiocore och som alltid så är d ju int jobbigt, bara roligt sen när man väl kommit sig iväg, men träning ska ligga tidigare så man int hinner somna på soffan innan! Därför är d perfekt med combaten imorgon som är 5-6!


Nu äta favvokvällsmålet, kesella, hallon och idag plusar jag på med en banan eftersom d vart träning! sen börjar d väl bli dags att sooova igen... ha, ha!


Ha d!


Ciao!

Av agequodagis - 10 oktober 2010 17:45

Har vart en riktigt trevlig helg!


mycket i stallet, vilket jag gillar skarpt. I går var d uteritt och idag blev d hoppning, E skrittade fram Lokisen tillsammans med E och Sovveoch jag hoppade studs och sedan på slutet ett lite högre enkelhinder på typ 1m, duktig häst, var första gången vi hoppade annat än däck på lilla banan. Stora banan var för knöglig att hoppa på idag, den borde rotorharvas.

På slutet red jag Sovve en stund, han var attans stel... inte likt honom. Blev dock bättre efter en liten stund.


Just ja inatt var jag med P till indigo och sedan en sväng till Arken, fick till och med henne att dansa nästan hela kvällen! impad av mig själv :)


Har just vart och ätit middag hos föräldrarna, efter det passade jag på att dammsuga min pinsamt spåniga bil så nu ser den bra ut igen! dock sku den behöva tvättas också, men det får bli höstlovets projekt!


Nu promenad med fröken L.

Trevlig söndagskväll!

Ciao!

Av agequodagis - 9 oktober 2010 18:18

Så sköönt att soova länge i morse! längar efter sovmorgon heeela veckorna! sova är nog bland det bästa man kan göra!


idag steg jag upp vid 12, åt massa god frukost och fixade här hemma. Sen vid halv 2 for jag till stallet med E och I. Vi mockade hage, mockade boxar samt var ut och red lite över en timme, så härligt höstväder ute!


Jag och E red två på Lokisen en bit. I tyckte att Sovve var mycket piggare än när d brukar rida själva...


Har förrästen fått foton från tävlingen i söndags, jättefina, tack Ida!


Så här kommer foton, fotograferade av Ida Roos:

      


Nu ska ja slappa ett tag, sedan kanske det blir Indigo en sväng med P.


Ha en bra lördagskväll!

Ciao! 

Av agequodagis - 8 oktober 2010 20:57

vaknade vääläldigt sent i morse, usch! så d blev världens stress till jobbet, suck! d resulterar i att hela dagen känns helt bakvänd och knäpp!


har även vart till tandis, igen! känns som jag är där jämt nuförtiden... och flera gånger blir d... blää


jobbade liiite till efter tandis och sedan hem och fixa för vid 2 var mormor hit och fikade, trevligt! vi åt varsin kaka och samt fruktsallad med vaniljkesella - mums!

sen hjälpte hon mig att fålla gardiner som hängt ut sig... konstiga gardiner dom var ju typ två cm ovanför golvet för ngn vecka sen men nu hängde dom i... i ena ändan dessutom bara... hmmm


var till stan och hämtade ett nellypaket, två av 5 saker var riktigt fina och sådant ja vill ha, men ska fundera lite till!


sen blev d middag hos mormor, en annorlunda sådan. Jag fick kycklingfärs blandat med pasta och sedan morötter till det, ganska så gott faktiskt, i alla fall godare än den lunch jag inte åt i skolan idag... (svampsoppa! uä!)


dagen avslutades med mockning och borstning av lokisen samt nattning av han och Sovve.


Nu slappa med ljus, bubbelvatten och liiite godis!


Ciao!


Presentation

Arkiv

Kategorier

Rosin II

  

Rosin II eller "Russin" som han kallas till vardags är en Estnisk häst som är född 2005. Han är rätt liten, just över ca 150. Russin har jag på foder så länge det passar. Han ägs av min sambos familj och min uppgift med honom är att dels banta ner honom och dels utbilda honom. Med Russin kommer jag att rida dressyr, hoppa, tömköra, nh träna, långtygla ch kanske köra om vi hittar en bra kärra.

Peter Beat

Peter Beat eller "Petteri "som han heter till vardags är född 2008 och är ett Amerikanskt varmblod. Petteri ägs av en bekant till mig och han rider jag så fort jag hinner. Syftet med det är att utbilda honom till en trevlig och bra familjehäst. Vi rider främst dressyr och ut.


Ovido - Quiz & Flashcards