agequodagis

Alla inlägg under maj 2013

Av agequodagis - 18 maj 2013 22:33

Vet ni en sak???! det är bara 15 jobbdagar kvar till sommarlov!!! sååå skönt! nog för att jag ska jobba längre än så... men man börjar se ett slut på det hela - sköönt!

Av agequodagis - 18 maj 2013 22:19

Vad gör jag riktigt hela tiden när tiden går så fort???!


Nåja... i onsdag så var jag väl till Lokis tror jag, skrittade ut o sen minns jag inte så mkt mer... blev nog int så mkt mer heller, mina knän tog nog typ kål på mig. 


Torsdag

Var till Petteri, skrittade till ridbanan. Brukar leda honom men klarade inte det med mina knän så åkte snålskjuts dit... he, he. Red honom på banan. Inget bra pass alls... det hade kommit nya hästar till stallet dagen före o han var lite sur för att ens gå hemifrån... väl vid ridbanan så brukar det vara hästar där men denna gången var han ensam. Skrittaretet gick nog helt bra. Gjorde om ridbanan till en ltien fyrkant o gjorde halt före och efter varje hörn på den för att öva att ställa i hörnen, för han har en tendens att försöka böja sig som en banan innåt istället. I traven däremot var han ritkigt ofokuserad o ville bara springa o inte lyssna alls... Galopparbetet var helt ok... Slutade när traven var någorlunda vettig, dock inte alls lika bra som den brukar. Carita ledde sedan hem honom eftersom ja hade så ont i mitt knä, jag körde henns bil. 


Fredag: 

Var till HC på morgonen, ställde mig i kön som faktiskt inte var så lång. Fick kortisonsprutor i båda knän o var hemma vid 9. Vilade på soffan heeela dagen, förutom 45 min som jag låg på balkongen. Vid halv 5 ringde Micke o sa att han kunde komma o behandla Lokisen. Så samuel skjutsade mig till stallet o jag satt där på en stol o kollade när Micke manipulerade lokes rygg, masserade lite och satt laser på lite olika ställen. Resten tillbringades i soffan... 


Idag: 

Soffhäng heeela dagen...vilade knäna efter sprutan, dock fick jag sälle en sväng av Camilla som var hit och fikade - trevligt! Var o åt middag till mor o far o sen till stallet, kort promenad med Lokis. Nu ESC för mig själv i soffan. Samuel åkte nämligen till Kumlinge i morse o lär komma hem på måndag eller ngt sådant. Imorgon jobb på aftonsol. 


Ha en bra lördagskväll hörni!

   



Av agequodagis - 14 maj 2013 21:47

Jaaa... alltså idag har jag nog int så mkt att säga sku jag tro... 


For hemifrån kl 07.35 för att ta blodprov... sen var jag på jobb o hade lektioner från 9-13 o sen var det pedagogisk afton ute på Kärringsund. Kom hem kl 21!


Det var min dag det... hur har er dag vart? 

Nu ska ja läsa ur Hypnotisören av Lars Kepler o sen ska ja soooov! natt, natt!


 

På tal om ngt helt annat så vann Finland just hockeymatchen mot Letland. Vi snackar VM här nu alltså... 

Ciao!

Av agequodagis - 13 maj 2013 21:33

Idag är det måndag! eller ja, det vet ni säkert eller va? 


Idag har jag gjort klart min deklaration o sen var vi till stallet. Var ut o skritta med Lokis i ca 30 min. Han var glad o pigg och det är sååå skönt när man int behöver ha mängder med kläder på!


Vi kom från stallet redan 19.30 Då hade det vart nice att typ gymma eller gå promenad eller ngt men det går ju inte... SUCK! 


Så istället blev det att baka lite scones o sen avnjuta dem med lite te. 

Det var måndagen det... 


Nu ska ja nog soooova! natt, natt på er!

Ciao!

Av agequodagis - 12 maj 2013 21:15

Lovet har nog gått riktigt snabbt måste jag säga... idag är det redan söndag och man har vart ledig i fyra dagar, snabbt har det gått men det har vart såååå skönt!


Fredag:

Var på stan med älsklingen, vi åt sallad på Great subs and salads, suuuupergoda sallader - mums! så shoppade vi lite och bytte mobilabonemang till mig. Eller nä vi bytte int abonemang men jag bytte abonemang inom abonemanget eller vad det nu heter... i alla fall blev det ett bättre erbjudande. 


Sen var vi till Lokis. Jag testade göra Longreining med honom ut i skogen. Han blev lite fundersam... jag burkar ju ofta tömköra o då går man ju bakom men han blev lite konfunderade när man gick på sidan om... vänstersida var med okej än högersida men det gick nog rätt bra ändå för att vara första gången. Egentlgien borde man väl ha testat på banan första gången... men tack vare hans knäinflammation så villj jag bara gå på raka spår. 



Lördag: 

Ut och skritta med Lokisen, testade Emmiis dressyrsadel eftersom Lokis int kan ha sin längre, det gick bättre än med min egen så det var ju bra eller ngt sådant. Han var faktiskt bäst på länge, sku helst o velat busa o springa o hoppa o ha sig... men det fick han ju inte... 


Sen hem o vakta fågelgrytan samt sola på ballkongen. Samuel skulle på ett möte. På kvällen hade vi mamma, mormor och morbror hit på middag. Kokta gudingar, poatis o sås till varmrätt och frukt med vitchokladöverdrag o glass till efterrätt. 


Söndag - morsdag:

Började dagen med att fara till Petteri. Där prövade jag massa sadlar... två av karins först (en bates o en pessoa) o sen mina två (zaldi + passier) o sen till slut ägarens en gammal dressyrsadel som hon fått men aldrig använt. Beslutade mig för att rida i den sadeln... d var inte smart gjort kunde jag konstatera... fick sjuuukt ont av den när jag travade o galopperade - fyy! vi var o skrittade först se, travade vi intervaller, sen galoppfattningar (öva på att kunna fatta galopp utan ljud) o så travintervaller o så skritt i skogen. Gick nog helt bra men han var väääldigt pigg så fick ofta stann o göra halt för att få honom på G istället för att helst springa som han ville. 


Sen blev det att åka till farmor för morsdagsfika o lite prat. När jag var hemkommen från farmor blev det att åka till bästaste Lokis för att mocka, lät honom även beta ca 10 min vilket verkade uppskattas massor! Däremot gjorde vi int så mkt mer förutom att borsta eftersom han fick ha vilodag idag. 


Kvällen o dagen avslutades med morsdagsmiddag hos mormor. Grillad lax, potatis och sallad o så jordgubbstårta till efterrätt. 


Det var min helg det! hoppas ni hade en lika bra som jag... det mesta sku nog vara riktigt bra nu bara ja sku få lite cortisonsprutor så ja sku kunna gå utan att halta mig fram... bläk!


 

Min åsna.... han ser int klok ut på den här bilden... ha, ha. Den är tagen efter hans första o enda dressyrtävling... 2010, så ett tag sedan nu...       

Av agequodagis - 9 maj 2013 19:31

Var ett tag sedan men jag har vart bortrest.... i söndags åkte jag och några kollegor till Stockholm för att gå på specialpedagogisk konferens. Där stannade vi till tisdag. Var ju väääärldens sommarvärme i Sthlm, riktigt skönt! var ju mest på föreläsningar men han med en träff med Emma på stan och även middag. Även lite shopping blev det, tre par skor, en klänning och en väska att ha på jobbet.


Igår onsdag så var jag sjuuukt trött men var ändå till Lokis och skrittade ut en sväng med honom o på kvällen var jag och älskling till mormor på talka med resten av släkten.


idag är det kristihimmelsfärd så då är det looov, sköööönt!

Började dagen i stallet hos bästaste Bärta, blev en skrittur barbacka ut i skogen med honom, pigg o glad var han.


Efter det blev det att åka till Petteri. Gjorde iordning honom o sen blev det promenad 3 km till ridbanan och så ett ridpass där + lite kort test av longreinging. Gjorde int så mkt i dressyren, red lite volter o ställde lite åt båda håll i båda varv. Testade även lite galoppera i båda varv. Sen promenad hem igen.


Här har ni lite bilder från dagens ridpass. O just ja, jooo jag vet att ja har två olika sadlar/schabrak. Petters sadel sitter int så jättebra varken för mig eller honom så testade en dressyrsadel också.

               





Av agequodagis - 4 maj 2013 20:59

Blev sjuuukt förkyld i torsdags, bläääk! Var ledig från Lokis så Samuel och jag åkte runt stan o letade saker hit hem. Vi var o kollade blommor, inredning o mat. Slutligen blev det en superfin hjärttavla från Feja, lite blommor från Convaljens blommor samt från Dimoda och mat från Sparis.

Väl hemma planterade jag blommor och så städade vi, skööönt när man får det rent o fint hemma!


Igår var en slööö dag, var sjuuukt förkyld o orkade knappt gå till jobbet... men släpade mig dit o genomförde dagen, sen hem o vila på soffan. Det enda vettiga jag gjorde efter jobbet var att ja var o myste + borstade Lokis en sväng, resten tillbringades på soffan framför CSI new york på datorn.


Idag har jag fortsatt med samma visa som igår... legat på soffan o kollat CSI new york. Har vart borta en gång o då var jag på en skrittur med Lokis, vi fick sälle av Gunilla o Cheeky. Sen soffan igen!


Nu har jag ju verkligen försöööökt kurera mig så hoppas verkligen det ger resultat! för imorgon på kvällen bär det nämligen av på konferens till Sthlm.


Nä nu fortsätta kureringen...

   



Av agequodagis - 1 maj 2013 21:12

Såå skönt med ledig dag! Vaknade vid 10 o åkte sedan till Petteri.

Petteri och jag var på uteritt. Först ganska mkt skritt både på väg o i skog. Sedan kom vi fram till en grusväg, där travade vi först kortare sträckor o sen bytte vi till galoppfattningar åt båda hållen. Kom fram till en vändplan där vi övade att ställa utåt o inåt i skritt.


På tillbakavägen tyckte han att vi sku springa, det tyckte inte jag. Så då gick vi på lång tygel ett tag tills han lugnat ner sig (med x antal försök av herr P att börja trava) o sen skritt på kort tygel o resten av vägen blev d skritt/trav intervaller. Under alla dessa intervaller o fattningar o skritt så lade jag in måååånga halter för att kolla att jag hade koll på honom. Skrittade i skogen igen o sen hoppade jag av och promenerade hem.


Nästa stopp blev Karrböle. Lokis hade vilodag så tog bara in honom för att borsta av lite med ryktstenen samt linimenta kors + knä med knutlösa.


Middagen blev intagen hos mor och far. Detta var min dag det! ikväll kom Samuel hem o vi har int gjort så mkt, mest tagit det lugnt!


Nu sooova för imorn är det jobb igen!

Ciao!


Är väääldigt sugen på att hoppa förresten... men petteri är int ens löshoppad o lokis är ju sjuk så får väl nöja mig med en bild på mig o lokis:

 

Presentation

Arkiv

Kategorier

Rosin II

  

Rosin II eller "Russin" som han kallas till vardags är en Estnisk häst som är född 2005. Han är rätt liten, just över ca 150. Russin har jag på foder så länge det passar. Han ägs av min sambos familj och min uppgift med honom är att dels banta ner honom och dels utbilda honom. Med Russin kommer jag att rida dressyr, hoppa, tömköra, nh träna, långtygla ch kanske köra om vi hittar en bra kärra.

Peter Beat

Peter Beat eller "Petteri "som han heter till vardags är född 2008 och är ett Amerikanskt varmblod. Petteri ägs av en bekant till mig och han rider jag så fort jag hinner. Syftet med det är att utbilda honom till en trevlig och bra familjehäst. Vi rider främst dressyr och ut.


Ovido - Quiz & Flashcards