agequodagis

Alla inlägg under april 2013

Av agequodagis - 16 april 2013 21:46

Jösses vilken dag... på jobbet var det temadag, jag var i en bakningsgrupp. Vi bakade cupcaces och äppelkaka, barnen var duktiga och det gick riktigt bra!


Sen blev det snabba ryck till stallet för att Lokbärt skulle skos. Väl där så klantade jag mig och hävde ut jodopax över mig själv o golvet o väggen o gud vet vad... SUCK!


Ikväll var jag till Aftonsol och red lektion, idag blev det söta Nick. Han var exteeeemt pigg och hade massa överskottsenergi. Så vi övade på att lösgöra honom från alla spänningar, därför blev det mest öppna längs spåret och ganska mycket böjning på voltspåret. I galoppen övade vi på att ta det lugnt och vända rätt för skänklarna o inte stressa. Hade värsta sämsta förutsättningarna idag också... övertaggad häst, knasig sadel (den ska bytas ut i morgon...) o så gick dragkedjan på min vänstra stövel sönder precis lagom till jag skulle hoppa upp... kul jul, NOT!


Nå i alla fall är jag riktigt nöjd över passet med tanke på förutsättningarna så gick det faktiskt riktigt, riktigt bra!



Av agequodagis - 15 april 2013 20:39

Idag blev det inte riktigt som jag tänkt mig... hade ju tänkt gå på spinning + styrketräna. Men si det gick inga d inga... mitt knä satte stopp. Men skam den som ger sig, var ändå till gymmet men skippade allt som hade med det att göra och tränade bara överkropp. Gick ju bra det med.


Var sen till stallet och skrittade ut med Lokis en liten stund. Hann int så länge eftersom jag vart på gymmet före. Var heller int så jättetrevligt att rida... var vääärldens storm och i början ösregnade det också... jippiii va kul det är att ha häst eller hur?! he, he. hade svinkallt när vi kom tillbaka, fyyy.


Men nu efter en varm dusch börjar man känna sig varm o glad igen!


Åhh min mamma är så snäll, idag gav hon mig en tid på massage.nu Hon hade diskuterat min fibromyalgi när hon var på massage o hon där damen hade en massa bra ideér och verkade duktig. Så mamma bokade en tid till mig - TACK!


Nu se på lite TV så man orkar med morgondagens temadag på jobbet!

Ciao!

 


Av agequodagis - 14 april 2013 21:44

Måndag: promenad med Lokis, spinning 30 + styrketräning, bilen får sommardäck

Tisdag: bilen på service, promenad med Lokis, privatlektion för Solveig

Onsdag: köra Petteri till vetrinären på travet, sophie tar lokis

Torsdag: göra ngt med Lokis, vad beror på hur han mår, Samuel kommer hem :)

Fredag: spinning 30, göra ngt med Lokis, föreläsning på travet på kvällen

Lördag: göra ngt med Lokis, göra ngt med petteri? beroende på hur d går på travet...

Söndag: jobba på aftonsol, Sophie tar lokis


Förutom detta måste jag ringa hovis och få en tid bokad med honom under veckan.

Ja det var min vecka det... men d hinner säkert bli ändringar på vägen...


Av agequodagis - 14 april 2013 21:24

Jaha, ännu en riktig stalldag, dock åter igen en utan ridning...he, he!


Lokis är ännu lite sjuk så var till stallet på förmiddagen och gick ut och gå med honom en sväng.

Sen vidare för att hämta Camilla och så var vi och kollade på hennes fina men stoooora nya häst, Babsan. Ska bli kul att få se henne riden sen, för idag träffades vi bara i hennes hage.


Ikväll blev det karrböle igen. Sophie kom med och vi putsade + oljade in alla saker förutom hoppsadeln. Det var sköööönt at få det gjort! så vi putsade o oljade in 4 träns, 1 lädergrimma, 1 gougetygel, lite extra tyglar + dressyrsadeln. Sen var vi även ut på en promenix med Lokis.


Då var den här helgen över då... imorgon är det jobb som väntar igen.

Hade med kameran idag... men glömde totalt bort den så den har fått åka bil fram och tillbaka hela dagen men aldrig vart ur... ups!


 

Gammal bild på en tussilago. Såg däremot några idag så tyckte den passade.



Av agequodagis - 13 april 2013 21:39

Fast vi börjar med gårdagen...

sov efter jobbet o sen på kvällen var jag till smakbyn och åt med jobbet. Riktigt god mat och riktigt trevlig kväll blev det! o hemma i bra tid också, 22.30 typ.


Idag har det blivit hästar för hela slanten typ... blev väckt av Ninni i morse, om att Lokis var hängig o såg ut att ha feber o lite ont i magen... SUCK tänkte man då och fick själv ont i magen. Alltid ska det vara nåt lixom...


Blev skjutsad till hamnen för att hämta Samuels bil, till karrböle, var ut och gick med Lokbärt för att få igång hans mage. Tog bil + släp och for till Lemland. Där lasttränade vi Petteri, gick helt ok, han gick in 2 ggr på 5-6 minuter kanske, får väl räknas som helt bra. Sen testade vi hans nya träns o så skrittade jag honom en sväng.

Blev sen kvar med Carita och hjälpte henne smörja in nya tränset samt lite annat.


Iväg hem för att stiga i duschen, var så frusen så jag skaka... tog lääänge att tina upp.


Midag med mamma, hemma hos mor och far, trevligt.


Ikväll blev det stallet igen, denna gången karrböle för andra gången idag. Var med Malin, var ut och gick med Lokis igen en sväng och så pratade vi och nattade hästarna.


Ja det var min dag det! imorgon väntar ytterligare en hästdag (ovanligt värre, eller hur?!).

Nu börjar d snart blii dags att ta datorn till sängen, se lite csi o sen sooova!


Trevlig lördagskväll!

 

Kanske man om ett tag kan se sådana här?! hoppas så!

Av agequodagis - 11 april 2013 21:40

Har knappt vart hemma idag... drygt men ett måste. Var till stan o hämta ett paket efter jobbet o så vidare till stallet för att sköta Lokbärt. Vi var ut i skogen 1h o 15 min. VI travade massa intervaller och galopperade lite längre sträckor samt gick i massa olika sorters terräng. Var en trött kille när vi kom hem... men duktig var han o skönt var det!


Sen blev det kantis o nu snart väntar sängen!


Hoppas ni haft en bra dag!

 

Av agequodagis - 10 april 2013 21:33

Idag har Lokbärt vilat men istället för att bara borsta så körde vi faktiskt fram transporten och kollade att lastningen faktiskt är ok nu efter vintern. Satt in han tre gånger, en gång in o så stängde Samuel bakbommen, sen ut och så in igen o sen till sist in när det var smalt.


Sen blev det ut och gå en sväng via strandpromenaden o så till mormor o fika o så promenad hem igen. Sköönt att gå när det var soligt och skönt ute men sen när vi gick hem från mormor far det typ svinkallt.. blääk!

 

Bild från en uteritt med Petter från i fredags förra veckan.  


Av agequodagis - 9 april 2013 21:32

Som rubriken säger... har vart på sjöfartsmusét idag, vi var där med åk 5. Har int vart dit sedan dom byggde ut och renoverade, var riktigt fint där måste jag säga.


Älskling och jag var sen på stan och letade vårjacka åt honom och vårskor åt mig men vi kom hem tomhänta...


Ikväll har jag vart och ridit Petteri. Vi var ut 50 min kanske. Mest skritt men några korta travintervaller fick vi till.


Ja det var min dag det... nu blir d soooova, sköööönt!

 

Bild på Lokis från tidigare i vintras.

Presentation

Arkiv

Kategorier

Rosin II

  

Rosin II eller "Russin" som han kallas till vardags är en Estnisk häst som är född 2005. Han är rätt liten, just över ca 150. Russin har jag på foder så länge det passar. Han ägs av min sambos familj och min uppgift med honom är att dels banta ner honom och dels utbilda honom. Med Russin kommer jag att rida dressyr, hoppa, tömköra, nh träna, långtygla ch kanske köra om vi hittar en bra kärra.

Peter Beat

Peter Beat eller "Petteri "som han heter till vardags är född 2008 och är ett Amerikanskt varmblod. Petteri ägs av en bekant till mig och han rider jag så fort jag hinner. Syftet med det är att utbilda honom till en trevlig och bra familjehäst. Vi rider främst dressyr och ut.


Ovido - Quiz & Flashcards