agequodagis

Alla inlägg under december 2010

Av agequodagis - 7 december 2010 22:11

jaha va ska ja skriva... är trött... negativ, tråkig och konstig... allmänt neggo med andra ord.


Idag var en vanlig dag på jobbet. Kvällen tillbringades på stallet... var annars?! Lokisen fick nya skor och så var vi ut på en supermysig uteritt me M och Cheeky. Ja det var väl det d...


Go natt!

Av agequodagis - 6 december 2010 21:01

ja som sagt kameran har hittat hem från Uppsala! nice, var och hämtade den idag!

Idag har d känts som söndag... fast det är måndag och Finlands självständighetsdag! passade på att sova länge! åt frukost och sedan till stan med Mr, vi kollade på jumlmarknaden och fikade på Bagarstugan. Sen hem och pyssla men fick inget gjort, noll inspiration och så hade min silvertusch torkat så d blev pannkaka av d hela.


Såg istället på tv och så sedan till mor och far för att käka middag, därifrån till stallet. På stallet så nh tränade ja Lokisen ute på lilla ridbanan är det är typ 30 cm snö, men bra för muskler och kondition det! min pålle behöver definitvt röra på sig!


På tal om stallet, såhär ser d ut hos oss, dett är dock före Monza kom så det är bara Cheeky, Loke och Sovve på bilderna.


Vårt fina stall:

Såhär ser det ut när man kommer in, boxen til höger med bruna täcket utanför tillhör min häst Loke.

  

Ena stallgången, Sovve och Cheeky i sina boxar, boxen som är tom tillhör Moza.   

Lokes box till vänster + stallgång och därifrån vi tar spån. 

      


Och så blev d lite bilder på hästarna. Fuxen är Loke, skimmeln Sovve och svarta heter Cheeky. På bilderna fattas Monza som är ljusbrun.


Ja förutom stallet så blev d en promenad i halkan!

Ciao!

Av agequodagis - 5 december 2010 22:36

nä alltså nu blir ja deprimerad! har ont i halsen, igen! hoppas det bara är en tillfällig sinnesförvirring av min hals!! annars blir ja knäpp, har ju just kommit igång att träna igen efter förra förkylningen! suck! gör allt för att kurera mig ikväll, dricker glögg, har massa kläder osv! d ska inga bli värre!!


för övrigt så är d söndag idag... fall ni int visste d, hmmm...Har jobbat på aftonsol idag! d var väl precis som vanligt, inget speicellt egentligen. Slutade vid 14, for hem och vilade men inte sov! d va ja duktig med, men hade i och för sig inget val, min telefon dog idag så att! om ja sku ha sovit så sku ja ju int vaknat! Var och åt middag med mor och vi hör och häpna åt framför TVn d har väl typ aldrig hänt att man ätit middag framför tvn med mors godkännande och  att dessutom hon är med - kors i taket! men vi måste bara se på d där byggprogrammet där d hjälper folk som råkat ut för riktiga klantar när d byggt om eller renoverat.


Efter detta så åkte jag till stallet, var ut och skritta en sväng med M och Cheeky! trevligt! På tal om stallet så har min häst vart k-t idag igen, suck! jäkla häst, han är pinsam, synd han int hör att säga åt!


Nä nu se klart på Beck, sen sooova! ciao!

Av agequodagis - 4 december 2010 22:42

Jaha dag två av fyra på denna långa helg gjord då!

Har vart en riktigt trevlig dag! Började dagen med morgonfodring av hästar tillsammans med E och T vid kvart över 8. Var kvar i stallet och fixade och donade till typ halv elva, mockade, städade och diverse annat. Sen hem, vilade lite, lyssnade på mentalträningscdn och sooov... nice! Sen byta kläder och så var det dags att åka på kalas, före kalaset var jag och mor via stallet och dagmatade hästarna. V fyllde tre år idag och vi fick jättegod tårta, mums!


Sen hem, äta middag och så byta kläder och så for jag och C till Hammarland och kollade på Brunoträning. Vi hade tänkt stanna lite längre men det var ju så attans kallt i det råkalla ridhuset så vi såg några ekipage och sen blev d hemfärd.

Kvällen avslutades med film hos Mr, vi såg En Geishas memoarer, riktigt bra film tycker jag som dessutom slutade lyckligt, tycker ju  om såna filmer! nu börjar d nog bli dags att sooova, jobba på aftonsol imorn!


Trevlig lördagsnatt på er!

Ciao!

Av agequodagis - 3 december 2010 23:47

Voi ho, ho säger ja bara... var trött i morse... mormor skulle väcka mig tio i 8 och det gjorde hon men var så trött så hon fick ringa igen vid 10 i 9 men orkade knappt upp då heller.. kom mig upp vid 20 över, suck! så d blev att hinnas med frukost och sedan iväg till farbror tandis (japp idag igen!). Sen skolan för att jobba liiite... en lektion typ... Just före min lektion ringer N från stallet, min häst är knäpp. Cheeky brunstar och min kära (?!) häst försöker rida på henne hela tiden, suck! pinsam han är! han är ju för bövelen 18 år... gamla gubben!


Nåja skyndade mig till stallet direkt efter lektionen, då hade d redan släppt ihop Monza och Lokisen för Lokisen hade försökt hoppa över staketet till henne... suck!nåja släppte sen ihop monza, cheeky och lokisen men oj va lokisen vaktade på C... hå, hå, hon fick int ens komma i närheten av M. Men hon bjuder ut sig rejält åt L också, så det är int bara Ls fel.


Mockade och donade i stallet och skulle göra hem, hann int så långt innan nästa grej händer... kommer en bil för långt åt kanten i kurvan ganska nära stallet, så nära att ja hinner tänka, nej det här går INTE, och ja hade rätt... den körde in i min backspegel! suck! dock var ja för snäll och orkade inte nojsa, så sa åt henne att vi betalar våra egna speglar... ja vet ja borde ha nojsat men orkade bara inte bry mig för hon bor ju ändå granne med stallet, kul jul sen om d blivit problem.


Kvällen blev dock riktigt bra! Ceasar fick komma hit och umgås med mig och Mr som åt middag, drack varsitt glas vin och sedan glögg + idol! riktigt trevlig kväll! nu har ja just vart och skjutsat hem dem, C til sig och Mr till sig och nu börjar d väl bli dags för den här damen att söka efter sömnen. Det är en dag imorgon också, utan sovmorgon! :(


Sååå godnatt på er!

Ciao!


Ps annledningen till att d knappt blir kort är att min kamera befinner sig i uppsala... DS

Av agequodagis - 2 december 2010 21:22

Stressad dag idag! efter jobbet var ja till tandis och fortsatte min rotfyllning, fick dessutom en tid så ja ska tillbaks och göra klart det imorn igen! hur kul är d? tandläkare två dagar på raken!! usch! nåja d uppvägdes bra av lite lek med söta Ceasar och sedan Shake it på träningsverket! skaka rumpa är alltid skoj... hi, hi


Sen hem snabbt och käka middag, kyckling, lite ris och morot - gott. Så snabbt iväg till stallet... sku mocka och borsta men han bara mocka... blev att fastna med mun och fick ingen mockning gjord... eller jo men d tog lääänge!


Nu sitter jag och käkar favvokvällsmålet, kesella med hallon - gott!


Snart soova, ska bara socialisera mig klart först!

Ciao!




Av agequodagis - 1 december 2010 21:17

Så var d vintermånad då! och julmånad  och årets sista månad och allt va den nu kallas...


Onsdagar är jobbiga dagar, långa dagar på jobbet 8-14 och så alltid ngn slags möte efteråt. I dag var d kort kollegiemöte och sen var d glöggfika möte med speciallärarna inom mariehamns stad, trevligt och mysigt.

Sen hem och äta middag och så till aftonsol. På aftonsol red jag Fröken som vanligt och d gick sådär, en viss dam var väääldigt fånig idag, tyckte kortsidan på ridhuset var extremt läskig... på slutet red ja program, Lätt B3, finskt på lång bana. Blev supernervös för gruppen efter stod ju också och kollade när ja red, blä! så bestämde mig för att INTE tävla på fredag. Ska umgås me söta Ceasar och trevliga Mr istället!


Nä nu är d dags för natt!

Ciao!

Presentation

Arkiv

Kategorier

Rosin II

  

Rosin II eller "Russin" som han kallas till vardags är en Estnisk häst som är född 2005. Han är rätt liten, just över ca 150. Russin har jag på foder så länge det passar. Han ägs av min sambos familj och min uppgift med honom är att dels banta ner honom och dels utbilda honom. Med Russin kommer jag att rida dressyr, hoppa, tömköra, nh träna, långtygla ch kanske köra om vi hittar en bra kärra.

Peter Beat

Peter Beat eller "Petteri "som han heter till vardags är född 2008 och är ett Amerikanskt varmblod. Petteri ägs av en bekant till mig och han rider jag så fort jag hinner. Syftet med det är att utbilda honom till en trevlig och bra familjehäst. Vi rider främst dressyr och ut.


Ovido - Quiz & Flashcards