agequodagis

Alla inlägg under december 2010

Av agequodagis - 19 december 2010 22:03

o tre dagar att jobba till innan JULLOV! jei så skönt! Har för övrigt vart en bra helg! i fredas var d fredagsmys me Mimi Igår var tandis till Lokbebisen men han titta bara i munnen och konstaterade att inget behövde göras. Så vetrinären kom bara o sövde honom så vi kunde raka honom - jo min häst blir livsfarlig vid rakning så vi är tvungna och utan rakning går d int att rida vettigt så att. Ja efter d blev d att åka till mor o far för grötmiddag me pappas sida av släkten o så hem för att jag skulle få gäster.


Hade lite tjejer över på skumpa, rättare sagt A-C, C, K, P och Mr - riktigt trevligt o så är d ju gott me skumpa!    Såklart så fastna man ju på arken sen... blev en trevlig kväll o faktiskt rätt mkt dans o då är ju kvällen automatiskt bra i mina ögon !


Idag soooov ja länge av just nämnda orsaker... sen blev d stallet o sätta på ett till täcke på herr L som frös... så han fick ha tre täcken på sig sen var han nöjd. Hem o fixa sig i ordning o så julbord på soltuna. Åt massor, typ så man mådde dåligt, när man äter sådär mkt är d såå himla svår att veta när d e slut... eller alltså när man ska sluta men gott var d! ryysligt gott!


Nu e d dags att sussa! imorn ska ja sätta upp bilder från rakningen o på hur snygg herr L är nu! :) 

Ciao!



Av agequodagis - 17 december 2010 23:53

klockan är 0053 o jag borde sovit för länge sedan... men fastnade... med att städa garderober... hå, hå! inget liv, inget liv... samtidigt pratar ja me mimi på datorn, social ska man va!


Idag eller alltså igår var d fredag och d var skööönt! var till tandis (mindre skönt...) och sedan jobba liiiite och så till mamma och hjälpa henne städa. Sen på slutet blev d film me mimi. Fint val på film också... dumpa honom...eller på engelska " Hi is just not that into you"! tragiskt och bra... eller ngt...


nää om ja sku lyssna på min mentalträning och sedan sussa som jag ju egentligen borde gjort för läänge sedan! men ja hittar ju alltid på ngt att göra, dumt nog!


Nåja! ciao!

Av agequodagis - 16 december 2010 21:45

torsdag idag då!


har gått och surat hela dagen... blää! ska int dra upp här varför ja surat men i alla fall... blev ju int på bättre humör att d blåser typ storm ute så d kändes liiite väl taskigt att släpa ut pållen i det vädret! suck! ja som hade tänkt rida honom, nu blev d ju två vilodagar för honom! tack vare vädret fick d även komma in redan vid 7, skönt för dem!


Själv masade jag mig iväg på Bodycombat till TV, fick C med som sälle! och combaten gjorde susen för mitt humör, oj vad mycket bättre man känner sig nu! sparkade och slogs bort allt dumt! för en stund i alla fall!


Sen hem via för att hämta kvällsmat, jättegod sådan iform av banan, keso och hallon - mums!  och så till mor och far och umgås med dem och sötaste C! Så dagen blev rätt bra till slut! sköönt! o imorn e d FREDAG!! och sen är d bara tre dagar jobb kvar - jei!!


GO NATT!!

Ciao!


Av agequodagis - 14 december 2010 21:42

Tisdag idag då... dagen började inte allt för väl... men som tur var blev d bättre under dagen - skönt! Efter jobbet var jag på bodycombat, var ny release! var nog ett jobbigt och varierande pass som vanligt men dock int så bra musik, tyvärr! kan nog tyvärr bli att man tröttnar ganska snabbt... hoppas inte!


Direkt sen blev det stallet och då uteritt me Lokisen, vi fick sälle av Malin och Cheeky. Riktigt trevligt var d! och inte sååå farligt kallt ändå! Sen sku jag fara hem och då började det vara slut på det roliga... för sku handla på kantis, gick in handlade och kom ut och upptäckte att jag glömt lamporna på på bilen! suck!   

Och fast ja var inne en snabbis på kantisen, högst 5 min så hade den laddat ur när ja kom ut, suck! så d var bara att ringa till far och så fick han komma och hjälpa mig ladda... suck alltså!


Här är bild på min lilla bebis... den är från typ vintern 2008... när lokisen nog redan fått sin erlichias så han ser lite tjock och ful ut... men söt ändå!

  


Nåja men för övrigt var d ju en bra dag! ciao!

Av agequodagis - 13 december 2010 22:22

Jaha så var d redan lucia, fattar int vart tiden tar vägen...  helt otroligt vad få dagar det är kvar till jul! kan int fatta det alls! Idag är det alltså lucia. Såg på skolans lucia i morse och nu ikväll var jag och Mr till stan för att trotsa kylan och se på det traditionella luciatåget, uj, uj va man frös! fast återfick värmen sen eftersom vi efter staden gick hem till fröken och drack glögg - nice!


Har även hunnit vara på fiskmiddag till mormor samt pussat på gose L som jag saknat massa trots att ja bara vart från honom två dagar!min bebis!   


Nu sussa!
Ciao!

Av agequodagis - 12 december 2010 21:05

var superfint! M och H var såå fina, kyrkan var mysig, lokalen var pefekt för den storlekens bröllop, vädret var vackert med massa snö och fint var d trots avsaknad av sol. Många minusgrader ute och glada och förväntansfulla gäster och brudpar, kan det annat än bli bra? nää absolut int!


Sååå alltså en trevlig, rolig, mysig men dock väldigt intensiv helg i Uppsala!


 


Blev två bilder från helgen, tyvärr ingen på brudparet men har inte frågat om lov ännu..


Nu sooova!

Ciao!  

Av agequodagis - 10 december 2010 15:58

... ja dit ska jag i helgen! för att gå på - Bröllop! ja ni läste rätt! ska bli riktigt skoj! MIin barndomskompis M ska gifta sig med sin H   


E bara så attans svårt att packa... vet int helt vad ja ska ha med mig, kan int riktigt bestämma mig...  men men d finns ju affärer i uppsala fall man glömmer ngt som verkligen är väsentligt sen!


Ja ni får ha en väldigt bra helg för det tänker jag ha!

Ciao!

Av agequodagis - 9 december 2010 22:13

dygnet har för få timmar och mitt liv snurrar runt, runt likt ett ekorrhjul.... känns som man int ens hinner med hälften man vill eller borde göra... därför känner man sig trött och slut och seg för d mest, inge kul! usch! drog dock hem från jobbet tidigare idag, men det var inte för att ja hade gjort "klart" allt utanför att min laptop strulade och vägrade släppa in mig på stadens nätverk, kunde int skriva worddokument och ingenting... suck! så vad var det då för vits att vara där?! istället gick jag hem, lyssnade på mentalträning och ja vad annars - SOMNADE! soov ett tag och så var dags att åka till stallet.


Uteritt me Lokfisen och mys och fix på stallet och så är den här dagen slut... tänk vad lite man hinner med egentligen?! klockan är ju lixom nu 23.15 och egentligen borde jag sovit för 1 timme sedan men ja måste ju packa inför morgondagen så att...


För övrigt så hann jag aldrig skriva igår... ekrorrhjul då med. Var dock inget speciellt som hände, eller jo, två saker! vi började få arbetshandledning på jobbet och det känns verkligen som det finns behov och att det är en bra grej, handledaren verkade dessutom bra och trevlig så blir nog bra d här!

Den andra saken är att jag måste rida "ny" häst i går, alltså för mig ny häst. Cayenne. En stooor, lååång och ja allmänt enormt sto som gått höga klasser i hoppning före hon blev ridskolehäst. Nu är hon då ridskolehäst och en ganska trevlig sådan även om d märks att hon gått på TOK för mkt hoppning och på TOK för lite dressyr... för stel som attans var hon! men vi gjorde massa olika roliga och väääldigt bra övningar så d gick riktigt bra på slutet - nice! solveig är så bra hon!


Nää om ja sku packa klart och sedan sluta mina blå och gå till sängs! tidig uppstigning imorn!

Ciao!

Presentation

Arkiv

Kategorier

Rosin II

  

Rosin II eller "Russin" som han kallas till vardags är en Estnisk häst som är född 2005. Han är rätt liten, just över ca 150. Russin har jag på foder så länge det passar. Han ägs av min sambos familj och min uppgift med honom är att dels banta ner honom och dels utbilda honom. Med Russin kommer jag att rida dressyr, hoppa, tömköra, nh träna, långtygla ch kanske köra om vi hittar en bra kärra.

Peter Beat

Peter Beat eller "Petteri "som han heter till vardags är född 2008 och är ett Amerikanskt varmblod. Petteri ägs av en bekant till mig och han rider jag så fort jag hinner. Syftet med det är att utbilda honom till en trevlig och bra familjehäst. Vi rider främst dressyr och ut.


Ovido - Quiz & Flashcards